Hulp bij solliciteren

Vergroot je kansen op een nieuwe baan met professionele sollicitatie begeleiding

Op zoek een (andere) baan? Ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière? Hoe pak je dat aan? Heb je hulp nodig of advies? Vraag het Wende Werkt.

CV op maat laten maken en CV Check

Op welke manier je ook solliciteert, een ijzersterk CV is altijd van groot belang. Een aansprekend CV is namelijk je visitekaartje en daarmee de eerste indruk die je maakt bij je potentiele werkgever of recruiter. Zorg dus dat jouw eerste indruk perfect is en klopt met wat je wilt overbrengen. Werkgevers en recruiters beslissen over het algemeen binnen 10 seconden op basis van jouw CV of jij doorgaat of afvalt.

Hoe kan Wende Werkt helpen? Een CV laten maken op Maat

Wende helpt jou met het maken van een ijzersterk en persoonlijk CV op Maat. Dit kan door middel van een face-to-face gesprek maar natuurlijk ook online. E-coaching leent zich uitstekend om via telefoon, Skype en e-mail een CV op maat op te stellen. De werkvorm bepalen we samen.

Hoe maak ik een verpletterende indruk? Met het CV op Maat

Een CV op maat laat in één oogopslag zien wie je bent en geeft jouw carrièreverloop helder weer. Een succesvolle sollicitatie begint bij je CV. Wil jij eruit springen en je ervaring goed onder de aandacht brengen? Kies voor het CV op maat.

CV Check: De specialisten beoordelen en checken jouw CV

Al jarenlang zien wij wekelijks diverse CV’s en weten precies wat wel werkt en wat niet. Wanneer jij goed voorbereid wilt zijn op een sollicitatie, laat je jouw CV beoordelen door de specialisten van Wende. In een telefonisch of persoonlijk consult bespreken we jouw CV, ontvang je feedback en suggesties ter verbetering op de volgende onderdelen:

 • Spreekt jouw CV aan (eerste indruk)?
 • Overtuigingskracht van het CV en de elevator pitch
 • Overzichtelijkheid, lengte, structuur/indeling
 • Wijze van verwoording en successen
 • Is de informatie voldoende relevant?
 • Welke vragen roept jouw CV op?
 • Nodigt jouw CV uit tot een kennismakingsgesprek?
 • De profielfoto

Sollicitatiebrief laten nakijken

Wat wil je bereiken met je sollicitatiebrief, wat is je doel?

Een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek, niets meer en niets minder! Jouw sollicitatiebrief is je eerste contact met je toekomstige werkgever en de verbinding tussen jou en je nieuwe baan. Durf jij samen met Wende Werkt eens kritisch naar jouw sollicitatiebrief te kijken?

Laat je brief nakijken door Wende en je bent verzekerd van een krachtige en overtuigende sollicitatiebrief met een goede opbouw, pakkende motivatie, bevat geen type- en taalfouten en je brief nodigt uit tot een gesprek. Jouw brief is de persoonlijke noot in je sollicitatie en is jouw kans om te laten zien waarom jij die baan verdient, en niet iemand anders!

Oefen het sollicitatiegesprek: Voor een betere klik en succes

Je bent met één been binnen: je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Nu wil je het beste van jezelf laten zien. Of je nu een beginner of een veteraan bent op het gebied van solliciteren, je bereidt jezelf goed voor. Maar hoe doe je dat? Tijdens zo’n sollicitatieproces is goed communiceren jouw sleutel tot succes. Speel in op de communicatie stijl van je gesprekspartner om je boodschap zo helder mogelijk over te brengen. Dat kun je leren. Wij kunnen je hierbij helpen en van handvatten voorzien.

 • Hoe kom jij over in een sollicitatiegesprek?
 • Hoe duidelijk is jouw boodschap?
 • Hoe ga je om met lastige vragen?
 • Hoe breng jij jouw motivatie over?
 • Hoe stem je jouw lichaamstaal af op jouw gesprekspartner?
 • En vooral: hoe verkoop je jezelf?

Wij geven je praktische tips en middels rollenspellen en video opnames leren wij jou de fijne kneepjes van het vak.